Izleti – Slapovi Krke, Kornati, Plitvička jezera

Ako ste pustolovnog duha preporučamo posjet Nacionalnim parkovima Krka, Kornati i Plitvička jezera te Parkovima prirode (Telaščica i Vransko jezero), zatim Sokolarskom centru u Šibeniku, Etnolandu i ostalim seoskim domaćinstava u zaleđu. Mali izleti iz naših apartmana će vam pružiti nezaboravni doživljaj, a blizina otoka Prvić mamit će vas svojim prekrasnim plažama i starim kamenim kućama.

Šibenik

Posjetite Šibenik

Šibenik se od svih hrvatskih gradova na Jadranu ističe svojim jedinstvenim položajem u slikovitom i prostranom zaljevu na ušću rijeke Krke. Nastao kao starohrvatski castrum, utvrda ili tabor, podno tvrđave sv. Mihovila, koja i danas dominira gradom, Šibenik se prvi puta spominje 1066. godine u ispravi najznačajnijeg vladara hrvatske države – kralja Petra Krešimira IV. Šibenik, kao samorodni hrvatski grad, 1290. godine kad je uspostavljena šibenska biskupija dobiva civitet odnosno status grada.

Pogled na Šibenik otkriva jedinstveno suglasje urbane poetike grada i njegova prirodnoga okoliša. Luka, koju s otvorenim morem povezuje Kanal sv. Ante, stoljećima je pokretač razvoja pomorstva, trgovine i svekolikoga gospodarskog uzleta grada. Na ulazu u kanal smještena je najznačajnija renesansna tvrđava na istočnoj obali Jadrana – tvrđava sv. Nikole. Ona je zajedno tvrđavama sv. Mihovila, sv. Ivana i Šubićevac koje okružuju grad, simbol stoljetne nepokorenosti Šibenika, potvrđene i u Domovinskom ratu.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.